SISÄISET PUUTARHAT – taide porttina voimavaroihin -verkkokurssi 13.9.2023 alkaen

Taidelähtöinen työskentely murtaa arjen automaattiohjauksen. Taide avaa odottamattomia näkökulmia, jolloin uudet mahdollisuudet saavat tilaa näyttäytyä. Taide antaa hengähdystauon ajattelun itseään toistavasta kehästä ja mahdollisuuden laskeutua läsnäolevaan tekemisen virtaan. Parhaimmillaan syntyy taianomainen tila, jossa tekemisestä tulee olemista ja portti luovaan ei-tietämisen tilaan avautuu.

Tässä Sisäiset puutarhat -verkkoryhmässä luodaan tietoisesti tilaa pysähtyä käsillä olevaan hetkeen ryhmän kannattelussa. Voit laskeutua omaan turvalliseen tilaasi omassa sisäisessä rytmissäsi ja osallistua omia tarpeitasi kuunnellen. Luova työskentely herättelee henkiin arjen pyörityksessä nuutuneita puoliamme. Kun uskallamme herkistyä itsellemme, voimme kokea luovuuden kokonaisvaltaisen voiman. Saat kokemuksellisia eväitä, joita voit hyödyntää omassa elämässäsi kurssin aikana ja sen jälkeen. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta taidemenetelmistä, uteliaisuus riittää ja jokainen osaa. Syntynyttä taidetta ei arvostella tai arvioida, vaan se kohdataan arvostavasti ja kiinnostuksella.

Taideterapia on monitaiteista. Yhdistämme kuvantekemistä, hengitystä ja liikettä, ääntä, kirjoittamista ja mielikuvia. Ryhmää varten tarvitset vain muutamia yksinkertaisia taidetarvikkeita, joista saat listan ennen ryhmän alkua.

Ryhmä on avoin kaikille, jotka haluavat vahvistaa itsetuntemustaan ja kokevat tarvetta pysähtyä ja lisätä levollisuutta elämässään. Tätä ryhmää ei suositella, jos olet keskellä akuuttia elämänkriisiä.

Kokoonnumme Zoomissa viitenä keskiviikkoiltana klo 17.30-19.45. Illat ovat: 13.9., 27.9., 11.10., 25.10. ja 8.11.

Verkkokurssi järjestetään yhteistyössä Hämeen kesäyliopiston kanssa. Kouluttajakumppaninani toimii ryhmätaideterapeutti Laura Petterson (www.sielunpuu.com).

Ilmoittautumiset 30.8.2023 mennessä suoraan Hämeen kesäyliopistoon.